Terug

2019-02-15

werken op- en afrittencomplex De Pinte - hinder vanaf 25 februari

Op maandag 25 februari start de aannemer met een nieuwe fase van de werken aan het op- en afrittencomplex in De Pinte. In deze fase start hij met de renovatie van de bovenkant van de brug in de N60, een nieuwe rotonde en de carpoolparking. Vanaf dan rijdt het verkeer over één rijstrook op de N60 in beide richtingen. Er gaan verschillende op- en afritten dicht. De werken hangen sterk af van het weer en van technische omstandigheden op de werf.
 

Start fase 2B: van 25 februari tot eind juni

Voor de start van de nieuwe fase gebeuren er 's nachts een aantal voorbereidende werken vanop de E17. De brug in de N60 krijgt tijdelijke veiligheidsleuningen. In de nieuwe fase wordt de brughelft op de rijrichting Gent aangepakt en tegelijk starten ook de werken aan de nieuwe rotonde aan de op- en afrit kant Gent. De aannemer start ook met de aanleg van de nieuwe carpoolparking aan het kruispunt Den Beer. Het einde van deze fase is voorzien eind juni. Daarna wisselt hij van kant en start dan met dezelfde werken: de renovatie van de brug en de andere helft van de rotonde op het baanvak richting Oudenaarde. Ook bij deze fasewissel wordt er nog veel hinder verwacht. Hoe rijdt het verkeer?

Voorbereidende nachtwerken: van 21 tot 23 februari

Het verkeer op de E17 rijdt gedurende twee nachten (van 21 tot 23 februari) tussen 21u en 6u over één of maximum twee rijstroken in de beide richtingen. De situatie op de N60 blijft ongewijzigd. 

Fase 2B: van 25 februari tot juni

 • Voor de fietsers verandert er niets. Zij rijden van voor Den Beer tot de rotonde Bonaparte via de Grote Steenweg en Steenweg (N60C). Tussen de rotonde Bonaparte en de rotonde Begoniastraat kunnen fietsers wel nog langs de N60 fietsen. 
 • Het verkeer op de N60 richting Oudenaarde en richting Gent rijdt over één rijstrook.
 • Het verkeer van de industriezone Eke-Nazareth blijft bereikbaar via de N60. Het verkeer dat de industriezone wil verlaten zal moeten omrijden via de Weefstraat en afhankelijk van de bestemming keren aan de rotonde Bonaparte over doorrijden via de N60.
 • In deze fase gaan er nog bijkomende op- en afritten dicht.
  • Verkeer op de E17 van Antwerpen naar de N60 is niet mogelijk. Afhankelijk van de bestemming rijdt het verkeer om via complex Deinze en daar keren ofwel afrijden en verder rijden via de N35 en de N60.
  • De oprit vanuit Oudenaarde naar E17 Kortrijk is dicht, het verkeer wordt ook hier omgeleid via het complex Deinze.
  • Het verkeer van Gent dat naar de E17 richting Antwerpen wil, keert aan de rotonde Begoniastraat.
  • Verkeer van Kortrijk met bestemming De Pinte neemt de nieuwe afrit en volgt de lokale omleiding.

 

 

Kies voor alternatieven

Gedurende een halfjaar verwachten we veel hinder op de N60. Daarom vragen we u de werfzone zoveel als mogelijk te mijden en te kiezen voor alternatieve routes. Het verkeer van Brussel rijdt via de afrit Merelbeke en volgt de R4-Binnenring richting Gent en kan zo naar de N60 richting de Pinte. Het verkeer uit Antwerpen rijdt ook via de R4-Binnenring richting Eeklo en kan zo de N60 oprijden. Als u uit Oostende komt, rijdt u best via afrit 'Flanders Expo' (B401) naar de R4-Buitenring richting Zwijnaarde en zo naar de N60 richting De Pinte.

Alle info en omleidingsplannen kan je nalezen op www.wegenenverkeer.be/depinte